Hocus pocus preparatus, se ia una bucată stare de spirit bună, sau nu neapărat, se pune la „macerat” și se așteaptă până a doua zi. Bine, nu chiar așa. Hai să va zic procesul pas cu pas, poate vă fac și vouă poftă.

O idee cu încă o idee fac două idei și astea diferite, așa că te așezi confortabil acolo unde te simți în largul tău. Îți iei laptopul în brațe sau pixul și foaia și îți pui gândurile linie cu linie. Următorul pas e și mai simplu, scoți tot ce e mai bun din tine și te exprimi liber. Poate unora le v-a place altora nu, dar oare ce contează cel mai mult? Să vă spun sincer, pentru mine contează că pot să-mi exprim gândurile exact așa cum simt, poate pentru unii sunt de folos, unii se vor amuza și cu siguranță unii vor critica. Totul este constructiv și partea plină a paharului e că din orice înveți ceva.

Ce altceva mai fac? Ei bine, mă inspir foarte mult de la oamenii din jurul meu, de la cei care fac bine, cei care ajută alți oameni. Ideile sunt la tot colțul, important este să vrei să le vezi . Pe lângă oamenii și acțiunile din jurul meu mă inspir foarte bine din multe aplicații, Pinterest este una din favoritele mele, e suficient să privesc câteva imagini despre ceva ce-mi vine în minte și să găsesc alte câteva idei foarte bune pentru un articol.

Vorbind de imagini există câteva site-uri de unde poți accesa tot ce-ți dorești, gratuit. O mică lista pentru început o las aici însă o să dezbat acest subiect și mai mult într-o viitoare postare.

Site-uri gratuite de unde mă inspir

Site-uri gratuite: Pixabay.com (o colecție cu peste 700.000 de imagini), StockSnap.io (de asemenea o colecție impresionantă de categorii), Markerbook.net (o altă colecție despre tehnologie), Foodiesfeed.com (colecție culinara). Iar unul din favoritele mele este Unsplash.com

Îmi doresc ca imaginile postate să aibă o calitate cel puțin bună, să fie expresive și în același timp să nu-mi afecteze bugetul.

Da într-adevăr e ideal să ai imagini originale, dar asta înseamnă că ar trebui să am abilități de fotograf ceva mai bune. Poate cu timpul le voi dezvolta, până atunci mă folosesc cum știu mai bine de tot ce ne oferă internetul. Nu exclud însă ideea de a posta imagini făcute de mine așa cum ați și văzut unele până acum. Pentru moment mă focusez ca ideile mele să ajungă la voi și îmi doresc ca aceste site-uri să fie de folos celor care au nevoie de ele, fie că e vorba despre un blog, bussiness sau simple postări pe rețelele de socializare.

De la brut la finit

Un alt lucru care îl fac este să scriu postările în varianta „brută” cum s-ar spune. Să pun absolut toate ideiile acolo, iar apoi, să le finisez, corectez și să aleg ce-mi place că sună mai bine. Apoi aleg imaginile potrivite, la dimensiunea potrivită și încep să verific textul în funcție de recomandările SEO. Aici stabilim lungimea unei propoziții, subtitluri și tot ce ceea ce mai este indicat până când avem un procent mulțumitor asupra textului.

O să ofer cu timpul și mai multe informații despre „cum se fabrică” o postare, însă am ales să va spun câteva idei în linii mari.

Totul poate părea o joacă, însă este și ceva muncă la mijloc. Atunci când alegi să faci cu plăcere ceea ce faci, munca devine joacă. Și ceea ce-mi place și mai mult este că ai libertatea de a alege când și cum să scrii.

Simpla idee de postare mi-a venit într-o scurtă vacanță la Maramureș, va voi povești mai multe și despre această frumoasă zonă.

Hai să fim sociali :)